Singapore julafton

Med jetlag i kroppen så blev det en natt med varierande sömn. Lyckades slumra till men ingen riktig sömn men det var bara att gilla läget. Vi kom sent till frukost men vad gjorde det. Hotellet ligger centralt på en bakgata och vi bor på åttonde våningen. Här är väldigt tyst och lugnt. Några steg från hotellet och entrén, ligger huvudgatan Orchade road. Charlotte ville jaga efter par nya skor och jag bestämde mig för en shopping promenad. Han knappt runt hörnet innan jag slank in på första shopping galleria, Paragon. Hur mycket butiker som helst och det visade sig vara i två gallerier i flera våningar. Snart hitta jag en golfbutik med rea. Det blev ett par shorts och par långbyxor, knappt fyrahundrafemtio kronor. Jag fortsatte ut på gatan igen i min jakt på fynd. På shoppinggatan behöver jag inte gå långt förrän nästa galleria dyker upp, ändå fler affärer. Det här måste vara shoppingens mecka. Det kryllar av butiker, över som under jord. Gick bort mig när jag skulle korsa en gata under jord. Inga skyltar som peka vart man skulle gå, dock massor med butiker och gångar. Till slut lyckades jag guida mig rätt och dyka på rätt som jag tänkt från början. Här tar man julen på fullt allvar. Julskyltning överallt, gigantiska plastgranar och massor med tomtar i korta kjolar! Till och med bilarna har renhorn och röd mule. Vi har nog blivit omkörda i detta!

Senare på eftermiddagen promenerade vi ner till Raffles hotell och slank in The Long bar. Vi fick snabbt ett bord och våra Singapore sling. Söt drink med ginsmak, helt okey men lite större kunde den varit. Oskalade jordnötter stod på varje bord och det vara att åt och kasta skalen på golvet.
Imorgon bitti bär det av till Denpasar, Bali. Flygningen tar cirka två och en halvtimma och vi landar vid lunch. Nytt land, nytt visum nya möjligheter, framför allt bad!

Share
This entry was posted in Bali, Indonesien.

One Comment

  1. Catarina Wenger 25 december, 2013 at 13:58 #

    Oh vad jag är avundsjuk på er. Kramar o ha det riktigt bra