Bangkok by foot!

Dag 3. Nu har jag betat av några av sevärdheterna i Bangkok bland annat det Kungliga Palatset. Vi tog en av flodbåtarna,otroligt smidigt sätt att resa på, några hållplatser uppåt floden innan vi hoppade av. Några kvarter senare var vi framme vid Kungliga Palatset. Otroligt mycket folk redan tidigt på förmiddagen. Lite biljetter , jag fick hyra ett par långbyxor, får ej visa bara ben eller axlar inne på området. Kul att ha sett alla olika byggnader, konst och utsmyckningar men folkmängden förtog lite av nöjet. Vi drog vidare i gränderna och mot den liggande buddan. Mycket folk igen men framkomligt. Häftig stor buddan liggande i en byggnad. Vanligtvis ser man budda sittande i yoga, meditation ställning men aldrig liggande så det var nytt. Imponerande och nytt.

Trafiken är intensiv och det gäller att ta för sig när man skall korsa gatorna annars kommer man aldrig över. Finns oftast endast trafikljus för bilarna inte för övergångsställen om dom nu finns. I alla fall kliv ut och vinka åt bilisterna dom stannar faktiskt och tur är det! Vi vandrade ner längs gränderna till floden och hitta en trevlig restaurang med flodutsikt. Servicen är otroligt snabb från beställning till servering. Mina stora räkor kom snabbt med hemlagad pommes frites och en Singh öl. Däremot fungerade inte betalningeen speciellt bra men det löste sig. Här förväntar man sig ingen dricks och blir ute sur över det. Men svårt att inte lägga till något dom är ju faktiskt väldigt service inriktade oh maten smakar mycket bra ingen miss än så länge.

På kvällen gick vi på en känd fiskrestaurang en kedja som finns lite överallt i Bangkok och oftast fullsatt så man måste boka bord. Deras mest kända maträtt ät en krabbrätt. Jag valde dock en helgrillad bass, en större fisk vit i köttet och smaklig. Fisken var grillad med grovt salt och helt perfekt med den gröna och starka chilisåsen. Övriga valde krabban,musslor och annat från havet. Vin är rätt dyrt på restaurang men det gick bra att ta med eget inhandlat och få det serverat mot en liten avgift. Jag drack dock öl även denna gång.

This entry was posted in Daglig, Thailand.