Deutscher Bundestag – the Dome

Innan jag reste till Berlin så beställde jag biljett till the Dome, Deutscher Bundestag. Allt för att slippa köa för biljett samma dag, vilket är möjligt. Det tog mig en timme att promenera från hotellet vid Alexanderplatz till Riksdagshuset, genom ett lite morgon regnigt Berlin. Som tur var bröt solen snart igenom regnmolnen och värmde skönt igen. Efter säkerhetskontroll, en kortare hissfärd och med en audioguide i örat så började jag min promenad i den slingrande trappan, längs glaskupolens insida. Under promenaden kan jag kan jag se hela Berlin ut genom glaskupolen  i 360 grader och försöker samtidigt koncentrera mig på speakerrösten och historier om de olika byggnaderna som rösten berättar om. Jag går högre och högre och når snart toppen. Jag undrar vart vattendropparna kommer ifrån och då visar det sig att taket är öppet, ett stort runt hål. Jag går ut på terrassen och beskådar Berlin i den gassande solen. En härlig skön söndag.

_C5A3709

Share
This entry was posted in Berlin, Tyskland.