Dubai, it’s Christmas!

Det är något speciellt med nya arkitekturen även om det mesta känns konstgjort. Tunnelbanan super-ny i marmor och sten och helautomatiserad med ett praktiskt biljett system. Höga hus byggs över allt och att det finns gamal delar är väl rena slumpen eller har man tänkt till att man vill bevara något. Det byggs över allt, nytt, större och snyggare kanske. Rena Manhattan. Dags för lite kultur, första besöket blev Dubais museum, som såg lite magert ut förts men visa sig ha ett stor musueum under mark. Mycket bra. Jag promenerade vidare i de gamla kvarteren, renoverat snyggt, rent. Ja allt här är rent, finns inget skräp på gatorna, inget klotter, inga tiggare med mera. Jag gillar det skall jag erkänna undrar bara varför det inte kan vara så hemma?

Efter min lilla kulturrunda bestämde jag för att åka till Dubais första golfbana, här finns cirka fjorton stycken eller så idag. The Emirates golf club, ett riktigt snobb tillhåll. Tunnelbanan stanna utanför så kort väg att gå. Gick in i shopen innan min min lunch. Blev inget shoppande men däremot en god lunch och kall öl. Klubben har två banor och det är fasiken dyrt att spela cirka 2000 kr för 18 hål, det finns två banor. Här spelas årligen stor tävlingar för både damer och herrar. Får bli golf nästa gång! Tog tunnelbanan två stationer och besökte nästa shopping centrum The Emirates shopping mall, stort igen! Målet var den omtalade skidbacken inomhus. Här var det fullt ös och massor med skidsugna, pröjsa, prova pjäxor och skidor sen e det bara att åk. Kan tyvärr inte pröva själv då mitt knä inte funkar som det ska. Såg kul ut även om det är konstgjort. Blev lite besök i butikerna och visst går det att fynda, en del har redan rea.

Slutligen, julen är här också i stor skala. Överallt finns det klädda glittrande platsgranar och butiksbiträdena har tomteluvor på. Känns som julen är mer här än hemma även om dom inte har ledigt. Dom flesta jobbar, ja alla gästarbetare från Filippinerna, Indien , Bangladesh med fler asiatiska länder. Vad gör Emiratets egen befolkning?

image

Share
This entry was posted in Dubai.