Dubai

Landade rätt sent på Dubai International lokal tid vid 23.00 på måndag kväll efter den sex timmar långa flygturer. Passkontrollen var över förväntan snabb likaså bagageväntan kort. Skönt när värmen slår emot en när jag lämnade terminalsbyggnaden för att hitta en taxi. Kort färd till mitt hotell Radisson Blue vid Dubai Creek, till ett hyfsat pris. Chauffören, en inte speciellt språksam man från Bangladesh fick dricks därefter.

Efter en behövlig sovmorgon och en stadig frukost väntade Dubai på min upptäckt. Första utmaningen att förstå tunnelbanan fast det visade sig vara rätt lätt. Köpte en dagsbiljett sen var det bara att åk. Enkelt och allt elektroniskt, SL hemma borde kanske ha gjort ett besök innan man införde vårt system.

Dubai shopping centrum låg närmast så det blev att gå på en tur i detta superstora shoppingcentrum. Priserna är inget att skryta över, som hemma men till och med dyrare. Lyckades dock fynda två fritidsskjortor, bra att ha på den fortsatta resan. Kollade in det kända akvariet. Visst många häftiga fiskar, hajar, rockor med flera men sen då. Avstod från besöket räckte med att kolla akvariet utanför. Blir större upplevelse på Maldiverna där dessa egentligen borde vara, i det fria. Butiker, butiker och alla kända och okända märken finns och naturligtvis en hel del restauranger, gott utbud att välja på. Plötligt ser jag en yngre tjej i följe med sin far och syskon, hon är utklädd till en ren med små horn och kommer från isrinken. Jag missa tydligen en uppvisning på isdansen. Märkligt att ha en stor ishall mitt i allt, fullt med folk som halka omkring. Jag avstod. Rätt kul att kolla in nya kulturer, många västerlänningar, asiater i butikerna och så lokal befolkningen. Männen bär oftast den traditonella vita lakanet, kan skriva så. Kvinnorna den svarta men oftast med ansiktet fritt. En del med brevinkast varianten, bara ett par mörka ögon som spanar. Jag såg även en heltäckande kvinna, hade en svar duk över hela huvudet. Förstår att hon höll sin man i handen hur skulle hon annars se! Kul att visa upp frugan på det sättet!

Till sist, alkohol serveras men endast på hotellen. Så det blir lite hotell häng för att få sig en kall öl dessa dagar.

Share
This entry was posted in Dubai.