Golf på Royal Golf Club, Marrakech

Inleder texten med en varning eftersom detta inlägg enbart handlar om golf och dagens golfrunda.

Idag spelade jag golf på Marrakech och Marockos äldsta golfbana, byggd 1923, The Royal Golf Club. Banan är rätt kort varje hål omgärdas av träd allér, vilket gör hålen intressantare och vackrare. Hålen upplevs smala även om vissa hål hade bredare fairways, där jag vågade ta fram drivern. Mestadels blev det fairway woods och järnklubbor. I sällskap hade jag ett franskt par som tyvärr inte kunde prata engelska eller jag franska för den delen men det gick bra ändå. Eftersom caddies är obligatoriska så hade jag även denna dag en caddie som inte sa speciellt mycket, pekade mest och torkade klubborna. Rätt skönt att ha denna service, slipper fundera på klubborna utan räcker bara fram handen. Även denna caddie visade sig ha bra avståndsbedömning och oftast stämde det han sa. Jag höll mig på banan även om inte mitt på fairway, aldrig i några dåliga lägen även om bollen slank ner i någon bunker i bland. Banan består av tre niohålsslingor och vi spelade två av dem totalt par 72. Jag kom in på 79 slag utan korrigering för handicap så jag var klart nöjd. Fransmannen jag spelade med tyckte att det var jobbigt att jag drev ut honom med en spoon när ha slog driver! Ett av banans korthål kallas för Brigitte Bardo, den kända franska skådespelerskan, på grund av hålets design. Det är ett korthål ca 150 meter lång och vars green skyms av två stora kullar med en mellanliggande bunker. Greenen skymtar strax bakom kullarna. Sammanfattningsvis var Royal Golf Club en klart bättre bana än gårdagens Palmaeire Golf Palace, även om det finns förbättringar att göra, lite petigt men sådan är golfen.

Share
This entry was posted in Marrakech.