Marrakech till slut!

Min julresa började tyvärr inte bra. Redan på Arlanda meddelade tjejen i incheckningen att inkommande Lissabon flyg var försenat, sådant händer och jag brukar inte oroa mig över det, eftersom dom oftast brukar dom ”köra” in tiden. Efter byte i Lissabon skulle jag ändå flyga vidare till Marrakech.
När jag landade i Lissabon insåg jag att klockan var allt för mycket och nu gällde att komma av planet snabbt och hitta nästa gate. Flyget var ytterligare försenat. I min enfald trodde jag att TAP Airways fixat så att planet till Marrakech väntade in oss som skulle med, men icke. Jag och flera andra hann precis fram till gaten och fem minuter innan utsatt tid, trots det fick vi inte komma med. Tjejen bakom disken sa med ett leende ”sorry but I can’t do anything”! Snacka om att vi blev förbannade och inget annat flyg fanns det den kvällen. Jag letade snabbt upp TAP servicedesk och där var dom förberedda – ”we knew you were coming” och ett service leende igen. Vad säger man, ingenting. TAP bjöd på taxi till hotellet, hotellnatt och middag så det var ju okey men smartast hade ju varit att vi fått komma flyget. Dessutom lovades, ”dont worry about your luggage we take care of it and you can pick it up at Marrakech Airport”!
Dagen efter dvs idag fredag morgon, fick jag och övriga drabbade flyga ett flyg till Casablanca för att sen byta till inrikesflyg till Marrakech. Landade till slut runt halv tolv i Marrakech, så det var ju okey. Men se historien slutar inte där. Nu kom bara halva bagaget fram, golfbagen var borta. Som tur var fick jag mitt huvudbagage, hade ju varit höjden att bara fått golfklubborna. Jaha dags igen att söka upp service desk och anmäla golfbagen. Som tur var hann jag fram först, för det visade sig snart att fler saknade sitt bagage, kön blev snart lång.
Nästa uppgift var att hitta en taxi med mitt halva bagage och hotellet jag bokat. Taxi chauffören lyckades till slut att läsa kartan och adressen jag hade så den turen gick i alla fall bra, till fast pris. Väl fram i gamla stan hann jag knappt få min väsk förrän en okänd man skulle hjälpa till ”I help you!” och tog min väska. ”No thanks” svarade jag snabbt lite irriterad och försökte få tillbaka min väska. ”I help you” sa mannen igen och skulle lyfta in min väska, som har hjul, i vagn med hjul! Det var då självaste… NO! sa jag och rykte till mig väskan, han såg lite häpen ut, tror inte att han var van vid turist motstånd. Saken var den att hotellet, Riad Saba, låg 10 meter ifrån där vi stod. Jaja det är väl sådant man skall råka ut för när man turistar och ser ut att alltid behöva hjälp, dom tror det i alla fall.

Share
This entry was posted in Daglig, Marrakech.