Min andra dag

När något är nytt så är det svårt att inte sluta upptäcka det vill säga inte gå och lägga sig i tid. Det blev en sen kväll efter första dagen. Jag sov utmärkt på mitt hotell rum, tyst och lugnt. Mitt rum vetter mot bakgården vilket var bra, okey ingen storslagen utsikt men å andra sidan så slapp jag gatan. Spännande hiss från tredje våning till frukosten på bottenplanet. Väl fram så stannar den till och inget händer. Får direkt tron att hissen att något är fel innan den med ett ryck stannar till och dörrarna öppnar sig. Jag började vänja mig men det kändes lite ovanligt.
Idag var det promenad till nästa måste besöka museum Academia Gallery. Här är dragplåstret David statyn av Michelangelo men det finns mycket annat att se också. Naturligtvis kö men med en förköpt biljett och klockslag gick det enkelt och snabbt att komma in. Allt är välorganiserat och smidigt när det är mycket turister och alla vänliga och trevliga. Väl inne i museet så dras alla snabbt till David statyn som står i egen del av museet. Många besökare tar selfies så det blir lite lirkande innan jag lyckas fotografera utan en massa besökare på bilderna. Det går jag om man har lite tålamod. Fantastiskt museum med en uställning hur man skulpterar och hur man från modell gör en skalenlig staty, mycket lärorikt. Sicket tålamod dom måste ha, så att inget går fel. Efter några timmar i museet så blev ett andra dag med spontan promenad i Florens kvarter. Skönt att bara gå och ta en espresso eller öl på ett av dom många kaffer och restauranger som finns i princip överallt.

This entry was posted in Florens, Italien.