Min första dag

Min första dag blev att orientera mig i Florens, från hotellet och kvarteren runt om och mot centrum. Florens är inte stort så det går utmärkt att promenera, det bästa sättet att upptäcka en stad tycker jag. Det finns naturligtvis busslinjer som korsar staden om man inte kan eller inte vill promenera. Jo mitt hotell, det ligger endast någon gata från centralstationen, perfekt läge. Lätt att tro att det skall vara stökigt, trafik med mera men det var inte. Tyst och lugnt och bra med kvällsöppna butiker runt om i kvarteren.

I alla fall, min första dag blev ett besök av det berömda och kända museet The Uffizi Gallery. Jag hade förbokat biljett med klockslag för entre så det var bara att hämta ut i den korta kön. Den vanliga biljettkön var mycket lång, skönt att slippa den. The Uffizi är naturligtvis ett av måste besöken när man är i Florens, imponerande museum med den kända målningen Venus födelse som den största attraktionen. Men här finns naturligtvis många andra vackra målningar som man inte skall missa. Bara att gå i egen takt och njuta av allt. Efter nära timmar, ett kaffebesök på museets tak så blev det en spontan promenad längs floden och söder ut, bort från turiststråken.

This entry was posted in Florens, Italien.