NYC dag 6 – Turistdag

Det är torsdag och vi skall besöka FN som ligger på  47th Street och 1st Avenue. Vår rundtur starta 09.45 och är den första för dagen. Vi bestämmer oss för att gå dit eftersom vi har gott om tid på morgonen. Det tar inte lång tid innan vi är framme. Inte svårt att missa den välkända byggnaden på Manhattans kant. Vi bestämmer oss för att äta en frukost innan och går in på mindre restaurang några kvarter bort, som redan har morgongäster. Beställer en klassisk amerikansk frukost, bacon, ägg, rostat bröd, kaffe och juice. Kaffet har blivit bättre i Amerika, troligen påverkat av Starbucks framgång, men fortfarande inte lika starkt som hemma. Men visst, det går ner. FNs säkerhetskontroll är som på en flygplats, allt skannas och kollas. Vi sitter ner i lobbyn och på våra brickor står det 09.45, klockslaget då rundturen startar. Vår guide är sydkoreanska men ändå presenterar hon sig att komma från Korea, lite lustigt, undrar varför. Vi börjar på första planet och för att sen ta hissen upp till våning tre, samma som våning som säkerhetsrådet brukar samlas. Nu fick vi inte gå in och det var ju lite synd. Rundturen tog en timma och den var rent ut sagt dålig. Vi var verkligen förvånade över att FN har så dålig service och att rundturen är så begränsad och speciellt den oengagerade guiden. En klar besvikelse som vi dessutom betalat för.

Efter FN så drar vi oss nedåt mot Manhattans spets och Battery Park. Med tunnelbanan går allt fort. Vi skall besöka en del av hamnen där det ligger flaggskepp och båtbyggeri. Det visar sig dock att hela området håller på att rustas upp och ingenting är öppet. Dock stöter vi på en filminspelning, några håller på med en flygel på en lite strandkant och flyttar den. Flygeln har varit en del i inspelningen nu tar man upp den ur vattnet. Ett gäng amatörer visar det sig som förverkligar sin ide. Dom tror inte på något genomslag men har kul.

Vi ändrar plan och drar oss uppåt och vidare mot Broadway och Greenwich Village. Dags för en sen lunch och öl, på en restaurang som serverar vietnamesisk mat, mycket gott och trevlig personal. Vår trötta fötter säger att vi måste ta ta tunnelbanan hem till hotellet. Vi lyder.

 

This entry was posted in Daglig, New York City.