Sri Lanka, Sigiriya

Vädret en viktig faktor jag är ute och reser, speciellt då jag vill ha sol. Nu är det monsunvindar och vädret kommer att vara varierat. Det har regnat en del men jag hoppas på lite tur framöver. Hotell frukosten är lite annorlunda. Det serveras färdiga rätter och även ris i olika former, känns lite tungt på morgonen. Fast det finns även annat mer västerländskt dock dåligt med pålägg. Beställer alltid en omelett med ”allt i”, brukar bli bra. Vi for iväg 08.30 och skulle nu norr ut mot Sigiriya Vi har en mycket bra lokal guide, han som fixade tandläkartiden åt mig. Regnet kom när vi skulle besöka en park med elefanter som var populär. Regnet kommer snabbt och varierar i styrka. Lätt duggregn ena stunden eller spöregn in nästa stund. Jag drog på min poncho för att känna mig säker. Elefanterna på Sri Lanka är som den indiska lite mindre än den afrikansk som är betydligt större. Men visst även dessa elefanter har en imponerande storlek. Vi åt lunch i närheten på en restaurang vid en stor forsande flod. I skogen på andra sidan kunde vi se grupp vilda elefanter. Jag beställde fisk, en bit grillad svärdfisk som smakade utmärkt.
Eftermiddagens busstur blev lång på grund av vägarbeten, över tre timmar innan vi nådde vårt nya hotell ute på landet. Ett hotell med stor pool och spa, perfekt. Det blev klassisk indisk buffé på kvällen som även blev sen.

 

 

This entry was posted in Daglig, Sri Lanka.